17 April 2013

Merawat Masalah Period Tidak Teratur


Period tak teratur? Gangguan Hormon? Pening kepala setiap bulan memikirkan tidak didatangi 'kawan baik'? Gangguan ini juga kadangkala menyukarkan kita untuk mengandung..

Irregular Period atau kitaran haid tidak teratur adalah antara masalah yang tidak boleh dipandang remeh jika anda ingin menimang cahaya mata.


Kenapa perlu mempunyai kitaran haid yang teratur??
Ovulasi berlaku semasa kitaran haid iaitu pada hari ke 14 dari hari pertama kedatangan darah haid. Jika anda tidak mempunyai darah haid,bermakna badan anda tidak mengeluarkan ovum atau telur untuk persenyawaandengan sperma. Kitaran haid (period cycle) yang teratur setiap bulan memudahkan untuk anda mengetahui waktu subur dan merancang untuk mendapatkan anak.
Bagaimana?
GLA complex kerana membantu menyelesaikan masalah kitaran haid tidak teratur ( irregular period ).
Ramai yang sudah berpuas hati.. Anda bila lagi?

Apakah keistimewaan Shaklee GLA complex berbanding Evening Primrose Oil (EPO) jenama lain?
Evening Primrose Oil diambil daripada bunga evening primrose (EP)Benih bunga liar EP mengandungi sehingga 25% asid lemak penting termasuk Linoleic Acid (LA) danGamma-Linoleic Acid (GLA). Asid Lemak sangat mempunyai banyak fungsi dan sangat penting kepada tubuh kita terutamanya wanita. EPO supplement perlu mempunyai sekurang-kurangnya 8% GLA complex.

Peringatan : EPO TIDAK BOLEH diambil semasa kedatangan haid.
Shaklee GLA diekstrak daripada minyak borage yang mengandungi GLA semulajadi yang sangat pekat dalam bentuk yang dengan mudah diserap. Ia dinamakan GLA complex kerana selain borage oil di dalamnya terdapat campuran vitamin E dan minyak benih bunga matahari.
GLA complex BOLEH diambil semasa kedatangan haid.
Peringatan : Jika anda mengambil warfarin atau ubat mencairkan darah, elakkan pengambilan GLA.

Kenapa GLA penting?
Gamma-linoleic Acid (GLA) merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin – bahan berkesan berupa hormone yang membantu badan mengawalatur proses badan yang normal.
Kesimpulan : Di dalam EPO terdapat 25% GLA dan Shaklee GLA complex memberikan anda 100% GLA. Jadinya sudah jelas yang pengambilan Shaklee GLA Complex adalah lebih baik daripada EPO.** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Untuk Info dan Order:

Nor Hafizah Mohd Zabir
Shaklee Independent Distributor
ID 866680
Facebook :Nour Fieza
FB Fan Page : Rahsia Hidup Sihat
WhatsApp / SMS : 012 3549 179
Email : permaysury@yahoo.com

No comments:

Post a Comment